Bilgisayar Destekli Öğretim
Eylül 06, 2010, 09:04:28 ÖS *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Beğendiğiniz TV dizileri ve konuları nelerdir?  (Okunma Sayısı 747 defa)
admin
Turgut Kuzan
Administrator
Genç üye

Yaratanı zikreden her varlığı seviyorum.

t_kuzan@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« : Aralık 18, 2009, 09:21:03 ÖÖ »

Beğendiğiniz TV dizileri ve konuları nelerdir?

1) MÜ'MİNUN suresi 14. ayette
Sonra o su damlasını bir alak (embriyo) olarak yarattık; ardından o alak'ı (hücre topluluğu) bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşa ettik. Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne yücedir.
buyurulmaktadır.

İnsanın anne karnında baş bölgesinin oluşma dönemi Kur-an'ı Kerimde bir çiğnemlik et olarak tarif ediliyor.
Bu dönemde, burunu oluşturacak hücrelerin bir kaç milimetre aşağıda toplanmaya başladığını düşünelim.
Veya kulak hücrelerinin bulundukları yerleri beğenmediğini göz hücreleri ile yer değiştirmek istedikleri varsayalım.
İnsanın bir çiğnemlik et olduğu dönemde kulak hücreleri ile göz hücreleri arasındaki mesafe milimetrelerle ifade edilebilir.
Bu tür milimetrik değişikliklerle dünyamıza teşrif etmiş bir insanın görüntüsünün nasıl olacağını düşünebiliyor musunuz?
Ağzının altında burun olan bir insan...
veya kulakların olması gereken yerde göz, göz olması gereken yerde kulak olan bir insan...
Günümüz deyişiyle hilkat garibesi...
Tüm bunların sebebi birkaç milimetreciklik bir yer değiştirme...
İslam alimleri bu dünyada işlediğimiz küçük günahları milimetrik yer değiştirmelere benzetmektedir.
Beyaz yalanlar diye ifadelendirdiğimiz yalanlarımız, bir yakınımıza karşı yüksekle konuşmamız vs. bütün bunlar milimetrik yer değiştirmeler olarak düşünülürse ahiret hayatımızdaki etkisi ne şekilde olur acaba?
Daha büyük günahlarımızın ahiret hayatımızı nasıl etkilediğini düşünmeye korkuyorum.

Salı günü izlediğim IV. Osman dizisindeki olay bana bu GERÇEĞİ bir kez daha hatırlattı.
Yapılan hatalı bir davranış, bu hatalı davranışı gören çocuktan gerçeği saklamak için söylenilen bir yalan....
ve vahim sonuç.
Bu sonuç bu dünyada görülen sonuç, ahirette görülecek sonucu düşünmeye cesaret edemiyorum.

7 yaşından küçük çocuğu olan herkesin dizinin bu bölümünü izlemesi gerektiğine inanıyorum.
Dizi Samanyolu televizyonunda Salı günü 19:40'da yayınlanıyor.
Pazar günü 23.00 'da tekrar bölümleri yayınlanıyor.

Dizide temel olarak, Tarihe meraklı bir Polis  ve yardımcısının çözdüğü polisiye olaylar anlatılıyor. Her bölümde genellikle Osmanlı tarihinden bir anekdota yer veriliyor.
Bu anekdotlarla Osmanlı'nın nasıl bir imparatorluk olduğu vurgulanmaya çalışılıyor.

Dizi hakkında detaylı bilgiyi :
http://www.samanyolu.tv/ShowProgram.aspx?ContentId=1572
http://www.stv.com.tr/ShowProgram.aspx?ContentId=1572
linklerinde bulabilirsiniz

2) Duanın işlevi ile ilgili yapılan açıklamalarda dualardan RUHANİ CANLILAR yaratıldığı, bu canlıların yapılan duanın gerçekleşmesi için insanlara yardımcı olduğu görüşü ağırlık kazanmaya başlamıştır.
Bazı menkıbelerde, bazen duaların cisimlenerek insanlara yardımcı olduğuda anlatılmaktadır.

Samanyolu televiyonunda yayınlanan Kırık kalpler dizisi yapılan duaları küçük bir kız çocuğu olarak cisimlendirerek izleyicelere mesaj verme yöntemini kullanıyor.
Dua etmeyi unutan, eksik dua eden, hatalı dua eden kişilere hatırlatmalar yapılmaktadır.
Dizinin her bölümünde farklı bir olay anlatılmaktadır.

Dualarımızı cisim olarak görebilseydik, dualarımız daha içten olur muydu acaba?

Yaşadığım bazı olaylar nedeniyle dualardan ruhani varlıklar yaratıldığına inanıyorum.
Dualardan yaratılan ruhanilerin cisimlendirilebildiği konusunda net bir fikrim olmamakla birlikte, dualardan yaratılan ruhanilerin insanlara yardımcı olduğuna inanmamı gerektiren olaylar yaşadım.

Dizi hakkında detaylı bilgiyi :
http://www.samanyolu.tv/ShowProgram.aspx?ContentId=1742
http://www.stv.com.tr/ShowProgram.aspx?ContentId=1742
linklerinde bulabilirsiniz.

Dizi  Samanyolu televizyonunda Pazartesi günleri 19:40'da yayınlanıyor.
Tekrar bölümleri Cumartesi günleri 19.50 'de yayınlanıyor.

Sizlerin takip ettiği diziler ve konuları nelerdir?

Yaratanı zikreden her varlığı seviyorum.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!

Sınava Hazırlık

Sitemiz hakkında bilgi almak için buraya bakabilirsiniz.

MKPortal C1.2.1 ©2003-2008 mkportal.it
Bu safya 0.01538 saniyede 12 sorguyla oluşturuldu